Endelig fikk vi delt ut hedersprisen "Årets Potet 2023"

Tekst: Gran Handelssenter

På folkemunne er det å «være en potet» en hedersbetegnelse om noen som kan mye og kan brukes til det meste. I vår spesialiserte tid kan man ved denne prisen sette søkelyset på det allsidige og mangfoldige. Prisen skal gå til noen som har utmerket seg innenfor ulike samfunnsområder, og som slik har eksponert sin allsidighet.

Årets Potet 2023 tildeles Åge Lindahl fra Gran

broken image

Det var en rørt Åge Lindahl som mottok prisen under festarrangementet "Gran Prix 2023" til Gran Handelssenter i januar. (Åge var forhindret fra å motta prisen i september)

 

Det er få som betyr mer for lokalsamfunnet i Gran som Åge. Det er mulig å gå så langt som å si at mye av det som skjer i Gran ikke hadde vært mulig uten Åge. Som ihuga Granspatriot er det sjeldent eller aldri et NEI å få fra deg, om du blir spurt om hjelp. Du er på mange måter personifiseringen av frivilligheten, Åge.

I arbeidslivet startet du allerede i 15-16-årsalderen for Jernbanen i Oslo, hvor du i mange år jobbet med reisegods og frakt. Senere jobbet du som kirketjener i Gran, og var kommuneansatt helt til du gikk av som 62-åring. I kirka tok du i tillegg på deg alle vakter alle andre ville unngå, som for
eksempel julaften og ekstra omvisninger etter arbeidstid.

Privat har du vært filatelist, men også slitt ut mange par joggesko tilfriidrettstrening, løp og stafetter.

For det er først og fremst gjennom det frivillige arbeidet ditt vi har alle har møtt deg! Og vi har nesten møtte deg over alt. Enten det er NM på SKI på Lygna, på Friidrettsstevne i Brandbu, på konserter på Granavollen eller som mannskap under Potetfestivalen.

Og etter at du har blitt pensjonist, utøver du enda mer frivillighet også nå dagtid gjennom Lygna Skisenter, Ting & Tøy, omvisninger i kirker, parkeringsvakt eller rett og slett som nabo. Det er ikke en ting du ikke kan brukes til! Du er praktisk, løsningsorientert, snill, raus og en ønskemedarbeider for oss alle.

Du er en forbilledlig potet i ordets rette forstand, og det står stor respekt av arbeidet du gjør og hargjort for frivilligheten. Vi i GHH har ikke kunnet være deg foruten. Det er rett og slett en ære å tildele deg Hedersprisen «Årets potet 2023».

broken image

Åge fikk et fat fra Hadeland Glassverk og et diplom som Årets Potet.

Han er ikke udelt begeistret for egen oppmerksomhet, og sa i etterkant at "hadde jeg visst dette hadde jeg ikke kommet! " Men det gikk heldigvis raskt over.