Sander Skjerva - Årets Nypotet 2022

I år har Gran Handel og Håndverk sammen med årets festivalsponsor Maarud bestemt at en ny pris skal deles ut. Nemlig "Årets Nypotet". På folkemunne er det å «være en potet» en hedersbetegnelse om noen som kan mye og kan brukes til det meste. Årets Nypotet skal gå til en yngre person som har utmerket seg innenfor sitt arbeid i lokalsamfunnet, og på den måten kan være et forbilde for sin generasjon. 

broken image

Stian Lyberg (fra venstre), sammen med Sander Skjerva og Kari Framstad Lokrheim, daglig leder i Gran Handel og Håndverk.

Årets prisvinner Sander Skjerva er bortreist under festivaldagene, slik at prisen ble derfor delt ut på forhånd. Og det var en overrasket prisvinner som mottok prisen av Stian Lyberg, styreleder i Gran Handel og Håndverk. Lyberg sa følgende under utdelingen;

"Du startet Kultur mot kreft første gang i 2017, og har til nå samlet inn nesten 300 000 kroner til
kreftforskning. Og ryktene sier at du gjerne vil gjøre alle oppgaver selv, alt i fra å booke artister, være konferansier, danse, være DJ, teknikker, billettør, vaktmester og vaskehjelp.

Du er alltid positiv, og har i tillegg til studier vært danseinstruktør for veldig mange barn, unge
og voksne de siste årene hos Goodvibe

Hos Rebels Music har du vært med som frivillig i flere år, og har en unik arbeidskapasitet. Du ser
ting som andre ikke ser, og tar et stort ansvar. Du er Rebels sin maskot og bidrar med mye latter.

Når det gjelder Operafest Røykenvik har du vært med både som frivillig og litt ansatt, men du har hele tiden bidratt med mer enn hva en kan forvente. Du kjører og henter, bringer og lager god stemning der du er.

Du er en forbilledlig potet i ordets rette forstand, og vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer.

Det er en ære å tildele deg prisen «Årets nypotet 2022».

Det var en stolt vinner som mottok historiens første Nypotet-pris som er et diplomet og en gave på kr. 10 000,-. Sander takket for tildelingen og sa det er veldig hyggelig å bli satt pris på, og at utnevnelsen vil være en stor pådriver for videre arbeid. - Det er ufattelig mange timer som har gått til dette arbeidet, men det er veldig givende for meg som person! Pengen skal brukes fornuftig til videre skolegang, selv om han nå først altså skal på ferie.

Her ligger videoen fra utdelingen: